Jump to content
Forums

Auto-hunting feature not working.


Recommended Posts

Yes, I am inside the instance.

There's no icon for it anywhere on my screen and other people in LFG/Legion are reporting the same issue.

I've checked all settings for it, and even repaired the game client and it's still not showing. Relogging, re-entering the instance, trying other toons on the two available difficulties also doesn't work.

Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, HavocChordz-KT said:

game options > interface > [✔️]Show Auto Hunting Control UI. But ppl are still not getting it to show.

We literally don't have the option in interface, it just shows a blank line where the text and checkbox should be.

Link to post
Share on other sites
22 minutes ago, Vantheria-DN said:

Are you all using the 32 bit client or the 64 bit? In the past, it was thought/discussed that only people using the 64 bit client could see the auto-combat feature. Those using 32 bit could not see it.

I actually had no idea what version I've been using, I just installed the launcher and the game from the website. I checked in the task manager and it says that launcher is 32 bit and aion folder is in Programmes (x86), so I guess it's 32 bit ? How do I install the 64bit one then ? oO I'm confused

Link to post
Share on other sites
  • Aion Team

Our team is suggesting the following as an initial troubleshooting step:

  • Delete the L10n folder in the Aion client
  • Delete any files in the data\dump folder
  • Repair and relaunch client

If this doesn't resolve the issue, we'd encourage you to reach out to Customer Support for help here: https://support.aiononline.com/hc/en-us

That said, we are continuing to investigate the cause, how many users are seeing this, etc.
 

Link to post
Share on other sites
Just now, Kibbelz said:

Our team is suggesting the following as an initial troubleshooting step:

  • Delete the L10n folder in the Aion client
  • Delete any files in the data\dump folder
  • Repair and relaunch client

If this doesn't resolve the issue, we'd encourage you to reach out to Customer Support for help here: https://support.aiononline.com/hc/en-us

 

These suggestions are very nice, thank you, but once we do all of them how are we supposed to check if it worked ? I already lost my daily entry today, should I wait till tomorrow to check ?

Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, Gabrielis-KT said:

These suggestions are very nice, thank you, but once we do all of them how are we supposed to check if it worked ? I already lost my daily entry today, should I wait till tomorrow to check ?

You would check by going to interface, and seeing if the checkbox is there for the auto hunting icon.

Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, Gabrielis-KT said:

These suggestions are very nice, thank you, but once we do all of them how are we supposed to check if it worked ? I already lost my daily entry today, should I wait till tomorrow to check ?

you can also log in an another toon on your account and check it there

Link to post
Share on other sites
  • Daeva

You should see the icon before ever entering the instance, so please check before attempting to enter the instance. It should be located just above the minimap and will appear as a large play button.

There are two Auto-Hunting related options. One as mentioned to show the auto-hunting UI under Game Options > Interface > "Show Auto Hunting Control UI" and another option to start and stop using it under Key Mapping > Functions > "Auto Hunting Start/End" if you don't have it set up though the start/stop wont do much.. lol.

As Kibbelz said this is an issue with the l10n files so please try his suggestions of removing the l10n folder and repairing the client. This should ensure that you download the latest files that include the auto-hunting UI.

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Kibbelz said:

Our team is suggesting the following as an initial troubleshooting step:

  • Delete the L10n folder in the Aion client
  • Delete any files in the data\dump folder
  • Repair and relaunch client

If this doesn't resolve the issue, we'd encourage you to reach out to Customer Support for help here: https://support.aiononline.com/hc/en-us

That said, we are continuing to investigate the cause, how many users are seeing this, etc.
 

I did all the following and now auto-hunt button is there even in inggison. So I suppose it should work in the instance too. Thank you @Kibbelz for a fast response :)

Link to post
Share on other sites

Also when you move the auto-hunting button so it's out of the way, eg, I put mine just above the flight button,  next time you log in the auto-hunting button has gone back to it's default location.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...